RSS

Laptopfabrikanten krijgen nieuwe Chinese concurrentie

Geplaatst op vrijdag, 4 september, 2015 - door

Overige

Vier jaar lang heeft het bedrijf met succes smartphones verkocht, maar u wilt het Chinese bedrijf Xiaomi ook met laptops de concurrentie aangaan. Laptopproducenten zullen niet bepaald blij zijn met de nieuwe intenties van deze ambitieuze prijsvechter.

Unjkljlk1

Vooral in het thuisland China is Xiaomi erg succesvol met het verkopen van smartphones. Het bedrijf heeft daar inmiddels al de dominante positie van Apple in de mark overgenomen. Ook in de rest van Azie en in Zuid-Amerika doet het bedrijf van de miljardair en de ‘Steve Jobs van China’ Lei Jun het erg goed.

De eerste laptop van Xiaomi kan al begin volgend jaar verschijnen en gaat vooral concurreren met de high-end modellen van Lenovo, Dell en Apple.

Het bedrijf is al in gesprek met Samsung als leverancier van geheugenchips en mogelijk ook voor de nodige displays.

Zoals met smartphones, lijken de meeste pc-fabrikanten gevangen in een ‘race to the bottom’ als Apple het premium segment van de markt domineert. Xiaomi is er echter in geslaagd om zich te onderscheiden in het mid-range segment door producten van goede kwaliteit te verkopen met unieke software en diensten – vaak ook tegen een lagere prijs. Samsung lijkt in China daar ergens beknelt tussen te zitten.

Vorig jaar verschenen al geruchten dat Xiaomi aan de slag zou gaan met een MacBook Air clone, maar dat bleek al snel weinig van de kloppen. Nu lijkt het er op dat de geruchten van toen de huidige intenties van het bedrijf toch enigszins voorspelde.

1 reacties op dit bericht

  1. Gerben zegt:

    Hun producten worden echt goed gewaardeerd als je de reviews online leest, alleen jammer dat we maar 1 beschikbaar model hebben in NL op dit moment bijvoorbeeld.

    https://tweakers.net/merk/2454/xiaomi/#filter:q1ZKTixJTc8vqvRMKVayijaxNIutBQA

    Of zouden ze gaan voor exclusiviteit?

Reageer: