RSS

De nieuwe Apple Macbook en Macbook Pro

Geplaatst op dinsdag, 14 oktober, 2008 - door

Apple

Het is al weer een tijdje geleden dat de laptop modellen van Apple vervangen werden. Vandaag is het zo ver en is er eindelijk duidelijkheid omtrent de nieuwe MacBook en MacBook Pro.

Nieuwe productiemethode

Veel van de geruchten die vooraf gingen bleken waar te zijn, zo ook omtrent de nieuwe productiemethode.

Net als bij de MacBook Air wordt nu ook de nieuwe lijn uit een groot stuk aluminium gefreesd, waar volgens alle plaatsen voor de onderdelen uit gesneden worden. Het materiaal dat overblijft wordt hergebruikt om de kosten te drukken. Het grote voordeel van de ‘Precision aluminum unibody enclosure’ is dat het strekte/gewicht ratio een stuk hoger is, wat er ook voor zorgt dat de laptop ‘rock solid’ aanvoelt.

Multi-Touch trackpad

De nieuwe touchpad is geheel gemaakt van glas. De knop onderaan is verwijderd en de touchpad zelf functioneert nu als knop.

Led backlight

De MacBook’s heben nu Led backlight verlichting. Led backlight is een stuk zuiniger met energie en moet volgens Apple ook voor een beter beeldweergave zorgen.

Videokaart 5 x sneller

De MacBook en de MacBook Pro worden nu standaard geleverd met een Nvidia-chipset met daarin een geïntegreerde GeForce 9400 M. De MacBook Pro kan tevens worden uitgebreid met een Geforce 9600M GT. Met deze optie kan je de extra videokaart ook uitschakelen om energie te besparen.

Geen Blu-ray & HDMI

De nieuwe laptops worden niet uitgevoerd met een HDMI aansluiting. In de Q&A sessie voor de pers vertelde Steve Jobs dat dit is omdat HDMI gelimiteerd is qua resolutie. Philip Schiller voegde er nog aan toe dat DisplayPort de aansluiting van de toekomst is.

Ook is er geen Blu-ray speler. Wat precies de reden is is niet duidelijk, maar Jobs vertelde wel dat de licentiering erg complex is.

Prijs

Verschillende analisten hadden ook een instap model van 800 dollar verwacht, maar de prijs van de Macbook begint nu bij $999 (ipv $1099). De prijs van de nieuwe MacBook Pro begint bij $1299.

Foto’s: Engadget

Led-backlight, Macbook

0 reacties op dit bericht

1 link naar dit bericht

  1. Laptop-Info.nl / Nieuwe Multimedialaptop van Toshiba zegt:

    […] die het formaat van dvd kan opschalen naar HD. Dit is vooral handig, omdat de Qosmio G50 net als de nieuwe MacBook en Macbook Pro geen Blu-ray speler […]

Reageer: