RSS

Acer Aspire One eerste netbook met 3G

Geplaatst op maandag, 15 december, 2008 - door

Acer

De nieuwe Aspire One is de eerste netbook in Nederland met 3G-module. Je hoeft enkel een simkaart er in te steken om te surfen via een mobiel netwerk. De Acer Aspire One met 3G is identiek aan de versie die al in de schappen ligt. Acer had daar veel succes me, aangezien de fabrikant is uitgegroeid tot marktleider op het gebied van netbooks. Acer hoopt met de nieuwe Aspire One dit succes uit te breiden.

080901_acer1

Er zijn 2 versies van de Aspire One met 3G: eentje is standaard uitgevoerd met Linux de ander met Windows XP. De Windows versie is wel een stuk duurder: De Linux versie kost 429,- euro, terwijl Windows netbook 529,- euro kost. Nog een opmerkelijk verschil is dat de Windows versie is uitgevoerd met een 160 GB harde schijf, terwijl de Linux versie een 16 GB Solid State Drive heeft. Ook het feit dat de netbook 3G aan boord heeft drijft de prijs iets omhoog, want de Windows versie zonder 3G is 130,- euro goedkoper.

3G, Acer Aspire, Netbook

4 reacties op dit bericht

 1. Frank zegt:

  Ik heb een gsm abo met internet bij Vodafone. Hiermee kan ik met mijn HTC Touch Pro het internet op. Kan ik deze sim ook gebruiken in de 3G Acer? Of heb ik dan een andere soort sim nodig?

 2. Win zegt:

  Volgens mij moet dat gewoon kunnen. Het lijkt mij stug dat als je een Acer Aspire One los koopt dat het niet werk met een standaard internet abonnement.

 3. Bheijns zegt:

  Hi Frank,
  Voor zover ik weet moet dat gewoon kunnen! Vraag het voor de zekerheid even na bij Vodafone.
  Groetjes,
  Bas Heijns (hoofdredacteur laptop-info.nl)

  Zier hier een plaatje van de laptop-simgleuf:
  3G Aspire one

 4. Jean Pierre Vanderzypen zegt:

  Dit is een toestel die aan mijn verwachtingen zou kunnen voldoen, ik heb juist een probleem dat geen bedrijf die hem mij kan leveren. Kan iemand mij een verder helpen.
  Alvast bedankt,
  Jean Pierre

Reageer: