RSS

HP stuntelt met Linux

Geplaatst op dinsdag, 10 februari, 2009 - door

HP

HP de wereldwijde marktleider op het gebied van laptops is aan het stuntelen met de introductie van Linux op haar systemen. Zo wordt de introductie van de HP Mini Note 1000, die een tegenhanger van de welbekende EEE PC moet worden, uitgesteld. Als hoofdreden hiervoor wordt genoemd dat het 1000 model nu al is vervangen door het 2133 Mini Note model dat reeds te koop is. De chipset van deze Mini Note zou namelijk beter functioneren.

HP Mini Note 1000

Wij van laptop-info.nl weten wel beter. Het gaat namelijk helemaal niet om de chipset; het gaat hier om het besturingssysteem dat op het 1000 model standaard is geinstalleerd. Zo hebben wij van betrouwbare bronnen vernomen dat HP meer ziet in het idee om Windows XP standaard te leveren op de Mini Note modellen. “Het is dan misschien iets duurder in productie, maar daarvoor krijgen gebruikers wel veel meer mogelijkheden”, aldus een medewerker van HP.

Overigens is de prijs van de HP Mini Note 1000 ook wel wat overschat. Met een ruime 400 euro zou de mini-notebook nooit echt van de grond komen. De specificaties zijn namelijk niet echt spectaculair te noemen: Een 1.024 x 576 pixel 10″ scherm, 60GB harde schijf en dit alles draaiende op een verouderde VIA C7 Chip. Misschien mogen we HP wel dankbaar zijn met deze keuze. Het is natuurlijk best verwonderlijk dat een fabrikant haar eigen fout(en) inziet voordat deze al gemaakt zijn; Chapeau!

Asus Eee Pc, Hp Mini Note, Linux, Mini laptop

Reageer: