RSS

Preview: Sony VAIO P-series minilaptop

Geplaatst op maandag, 16 februari, 2009 - door

Sony

Onlangs kondigde Sony de nieuwe P-series aan van de succesvolle VAIO lijn. P-series stamt af van het Portable principe (de P van portable), en zal dus de strijd aangaan met de wereldbekende EEE pc. Maar wij zetten toch onze twijfels; komt Sony niet iets te laat met de introductie van de P-series in het derde kwartaal van 2009?

sony-vaio-pseriesOm dit goed te kunnen beoordelen hebben we een testmodel te leen gehad van Sony en zijn we alles is goed gaan bekijken. Wat direct opvalt is dat het systeem niet op Windows XP draait, zoals bij vele minilaptops het geval is, maar op Windows Vista. Helaas is dit een gemiste kans, want het nieuwere Vista is nu eenmaal wat langzamer en daar zitten we met een minilaptop nu net niet op te wachten.

Verder oogt het P-model erg fijn en is het een waardelijk model in de VAIO serie. Vista is opgestart maar dan komt het tweede wat opvalt; er is geen touchpad. Maar Sony denkt hiermee een troef in handen te hebben, door het touchpad weg te halen en deze te vervangen door een TrackPoint, wordt een hoop ruimte bespaart. Het 8-inch scherm is een waar diamantje; met een resolutie van 1.600 x 768 pixels verslaat deze alle concurrenten op het gebied van minilaptops. Verder is er ook nog 3G/HSDPA geïntegreerd zodat je overal op internet kunt zonder teveel poespas. Het kleine krachtpatsertje loopt lekker en is zeker geschikt voor de kleine klusjes en aantekeningen tussendoor. Als je hem dan toch even zat bent stop je hem gewoon in je jaszak, want zo portable is hij.

We kunnen wel concluderen dat de nieuwe Sony VAIO P-serie heerlijk werkt, maar met een prijskaartje van rond de 900 euro hadden we ook niet anders verwacht. Ons advies: Wacht nog een jaartje, dan zal de P-series wel wat goedkoper worden. Later zul je op deze site een review vinden van de laptop.

sony-vaio-pseries-achterkant

Asus Eee Pc, EEE pc, Milieu, Mini laptop, Preview, Sony VAIO, Ultraportable

1 reacties op dit bericht

  1. Maarten zegt:

    Ik ben op dit moment in Singapore en deze Sony Laptop kost met XP ongeveer 600 Euro

1 link naar dit bericht

  1. Laptop-Info.nl / Nieuwe Sony Vaio W netbook serie zegt:

    […] heeft zich nooit echt gericht op de netbookmarkt. Wel heeft Sony verschillende luxe mini-laptops uitgebracht, maar de prijs was niet voor iedereen weggelegd. Nu komt daar verandering in want de […]

Reageer: