RSS

Asus succesvol met de EEE PC

Geplaatst op dinsdag, 17 februari, 2009 - door

Asus

asus-eee-pcIn 2008; het jaar van de mini-laptops, verkocht Asus ruim 4,9 miljoen modellen van haar mini-laptop: De Asus EEE PC. Asus die met de EEE PC een grote concurrent is van Acer, boekt hiermee een leuke winst. Echter was het gestelde doel om vijf miljoen van de kleine beestjes te verkopen, en dat is dus niet gelukt. Volgens CEO Jerry Shen, van Asus, is dit te weiden aan de zeer slechte economie die vooral insloeg tijdens het laatste kwartaal van 2008. Doch trekken de vele investeerders die hun geld staken in het EEE project niet terug. Hiermee lijkt de toekomst van de mini-laptop van Asus dus verzekerd.

Acer, de derde grootste PC leverancier ter wereld, zei in oktober te verwachten dat zij maar liefst 6 miljoen van haar Aspire One te verkopen in 2008. Maar goed, dat was in oktober toen de crisis van het laatste kwartaal nog écht moest toeslaan. De harde cijfers van Acer zijn nog niet gepresenteerd en een winnaar kan dus nog niet worden aangewezen. Maar, als Acer de “wedstrijd” weet te winnen (of al in de buurt komt van de 5/6 miljoen) is dat een prestatie op zich. De EEE PC werd namelijk al vanaf januari 2008 verkocht, terwijl de Aspire One pas in de zomer op de markt kwam.

eeepc-en-aspire-one

Zeker is dat Asus en Acer in een harde verkoopstrijd zijn verwikkeld; maar wie deze strijd zal overwinnen? Dat moeten we nog maar even rustig afwachten.

Acer Aspire, Aspire One, Asus Eee Pc, EEE pc, Mini laptop

Reageer: