RSS

MacBook Pro nu ook in 17-inch variant

Geplaatst op woensdag, 18 februari, 2009 - door

Apple

macbook_proApple geeft eindelijk gehoor aan de vele geluiden van de consument; De MacBook Pro is er sinds vandaag ook in 17-inch formaat! Apple probeert hiermee vooral markten aan te slaan waar digitale media centraal staat (lees video- en fotobewerking). Deze markt is natuurlijk zeer interessant voor Apple aangezien daarmee de winst weer omhoog gekrikt kan worden!

Apple claimt dat de nieuwe 17-inch MacBook momenteel de lichtste en dunste 17-inch laptop op de markt is. Veelbelovend klinkt het dus wel,maar qua techniek is er nog niets veranderd. En voor de prijs hoef je ook niet te rennen naar de winkel; de nieuwe Pro versie in 17-inch formaat is er vanaf ongeveer € 2500,- (!), niet bepaald een koopje dus.

En toch weten wij van Laptop-info.nl wel zeker dat ook deze MacBook weer een bestseller zal worden. De specificaties zijn namelijk precies goed voor de doeleinden (stukje terug: video- fotobewerking): Zo heeft hij een Intel Core 2 Duo processor op 2.66GHz, 4GB intern geheugen standaard, een supersnelle Nvidia GeForce 9400M videokaart óp het moederbord en een GeForce 9600MT daarnaast dan nog een 320GB harde schijf en op alles af te ronden een DVD-brander met SuperDrive.

17-inch_mbp1

Ook het nieuwe scherm is als zeer goed te omschrijven. Met een resolutie van 1920 x 1200 pixels op een LED-backlit display en een Mini DisplayPort, voor bijvoorbeeld het verbinden van een Apple Cinema monitor, zit je zeker goed! Ben jij er zo één die echt alles uit zijn/haar computer haalt? Dan zou ik toch maar even je spaarvarken legen en deze nieuwe MacBook Pro 17-inch gaan halen!

Desktop vervanger, Gaming laptop, Led-backlight, Mac, Mac OS X, Macbook, MacBook Pro, Multimedia laptop, Schokbestendig, Videobewerking, Zakenlaptop

Reageer: