RSS

Recessie in de ICT?

Geplaatst op vrijdag, 20 februari, 2009 - door

Apple, Microsoft

dell-netbook-inspron-miniUiteraard hoeven wij als laptop blog je niet te informeren over de huidge financiële crisis. Echter gaan wij er natuurlijk ook wel wat van merken. Zo werden vanochtend de kwartaalcijfers bekend van zowel Microsoft als Apple (Mac) van het laatste kwartaal van 2008. Verwacht was dat er dit laatste kwartaal door beide bedrijven minder software verkocht zou worden. Echter heeft een en ander iets anders uitgepakt dan verwacht.

Zo ging de verkoop van Microsoft in de maanden oktober tot en met december met maar liefst 16 procent omhoog! Als je de cijfers van Apple er tegenover zet gaat er ergens iets fout; Apple ziet haar verkoop van software dalen met 6 procent. Een verschil van maar liefst 24% dus en daar hebben wij een duidelijke conclusie voor; De opkomst van netbooks.

Netbooks, die in de volksmond gewoon mini-laptops genoemd worden, werden zeer vaak cadeau gedaan met de feestdagen waardoor de licenties van Windows XP weer als broodjes over de toonbank gingen. Apple lijkt de boot te hebben gemist; zij verkopen geen netbook aangezien zij hier nooit brood in zagen. Echter lijken de mini laptops de redding van Microsoft in deze kille tijden van de crisis. Apple, word het geen tijd om ook een Netbook te gaan ontwerpen of in zee te gaan met een Acer of een Asus en een Mac OS-X versie aan te gaan bieden?!

Economische crisis, Mac, Macbook, Mini laptop, Netbook

Reageer: