RSS

HP en Orange/T-mobile gaan samenwerken

Geplaatst op zondag, 22 februari, 2009 - door

HP

orange-tmobileEnkele dagen na het nieuws van GSMA dat het een feit is dat de 4 miljardste mobiele telefoon connectie is verkocht kondigen HP en Orange een samenwerking aan. Orange bestaat sinds een aantal maanden niet écht meer in Nederland; ze zijn gefuseerd met T-mobile en gaan onder deze naam verder. Dat houdt natuurlijk niet in dat het internationale merk ook verdwijnt. En juist het moederbedrijf van Orange steekt veel geld in mobiel internet.

HP en Orange zullen samen een nieuw aantal Netbooks gaan ontwikkelen elk met ingebouwd internet. Waarschijnlijk wordt het voor ons als consumenten nog mooier: De nieuwe mini-laptops van HP en Orange zullen gratis over de toonbank gaan. Natuurlijk zit hier wel een contract voor mobiel internet aan vast; maar dat is natuurlijk toch een must-have met een dergelijk apparaat.

Specificaties van de nieuwe modellen zijn nog onduidelijk evenals de releasedata hiervan. Duidelijk is wel dat het hp-netbook-2140_420waarschijnlijk nog dit jaar zal zijn en dat wij in Nederland gewoon terect zullen kunnen bij de T-mobile shops om van dit aanbod te profiteren. Een simpel rekensommetje is natuurlijk snel gemaakt:

Een dergelijke mini laptop kost normaliter 350 euro. Met een abonnementje van 20 euro per maand voor mobiel internet (2-jarig) kom je uit op een totaalbedrag van 480 euro. Per saldo betaal je dus maar 130 euro voor de mobiele verbinding over 2 jaar. Klinkt volgens ons zeker interessant, helaas moeten we er dus nog even op wachten.

Mini laptop, Mobiel internet, Netbook

Reageer: