RSS

Lenovo introduceert Constant Connect

Geplaatst op maandag, 23 februari, 2009 - door

Lenovo

expresscardNet als je denkt dat computers zo onderhand wel zijn uitontwikkeld komt Lenovo met een introductie van iets geheel nieuws: Constant Connect. Wat de naam al een beetje doet vermoeden maakt het zakelijke laptopmerk waar: Met een apparaatje van slechts 129 euro ontvangt je laptop altijd je mailtjes; ook wanneer deze is uitgeschakeld.

Ja je leest het goed, ondanks dat de laptop is uitgeschakeld vind er wel activiteit plaats. Hoe dit kan? Het apparaatje is niets meer als een ExpressCard met 512mb ingebouwd geheugen en een bluetooth ontvanger. Als de laptop nog aan staat verbind je het apparaat met de bluetooth van je telefoon (op dit moment alleen nog BlackBerry) en klaar is kees! Vervolgens maakt het apparaatje elke 5 minuten verbinding met internet via je BlackBerry, lees mobiel internet, en haalt hij je mailtjes op. Deze mailtjes worden vervolgens opgeslagen in het 512mb interne geheugen. Zodra de notebook weer wordt aangezet worden de ontvangen mailtjes direct in het mailprogramma gezet en is de cyclus over.

Nu zul je je afvragen; wat is het nut hiervan? Ten eerste eerste is het een totaal nieuwe functie als het gaat om mobiel werken, lees revolutie. En ten tweede is dit voor de echte die-hard emailers onder ons erg handig. Voor als je even in de auto zit of even in een bespreking zonder laptop zit; je blijft bereikbaar en zult geen mailtje missen! Als laatste kapt de BlackBerry normaal gesproken alle plaatjes en bijlages uit mailtjes weg; de Lenovo’s slaan deze gewoon op.

3G, BlackBerry, Bluetooth, Desktop vervanger, ExpressCard, IBM, Lenovo laptop, Mobiel internet, Thinkpad, Zakenlaptop

Reageer: