RSS

Microsoft kondigt Windows 7 aan (!)

Geplaatst op donderdag, 26 februari, 2009 - door

Microsoft

windows_7In ons nieuwsitem van gisteren hadden we het over de nieuwe Windows 7 versie die speciaal voor Netbooks ook nog eens zal worden uitgebracht. We noemden hier een releasedatum van 2010. Vandaag hoorden wij via een zeer betrouwbare bron dat Microsoft de releasedatum heeft verzet; Windows 7 zal naar alle verwachting van deze insider in September/Oktober 2009, dit jaar al dus, worden gelanceerd!

Zeer goed nieuws dus; is Microsoft zo geschrokken van haar blunder met Windows Vista? Consument klagen dag en nacht over het “trage” besturingssysteem dat in 2007 werd gereleased. Het nieuwe besturingssysteem is onlangs uitgebracht in een testversie; deze werd door de speciaal geselecteerde recensenten bejubeld met positieve reacties. Echter komt Microsoft haar afspraken niet na; de constructie van het nieuwe Windows is gebasseerd op Vista terwijl Microsoft had aangekondigd van begin tot eind opnieuw te gaan programmeren.

Dat Microsoft in het najaar van 2009 al zou komen met haar nieuwe besturingssyteem lijkt voor ons meer op een tactische zet. Apple zal dan namelijk ook met haar nieuwe Mac-versie op de markt komen. Om hiermee direct te concurreren en niet te laat op de markt te komen moet Windows dus ook met de nieuwe tijd mee. Maar goed, laten we voorlopig niet teveel waarde hechten aan deadlines van Microsoft. We hebben immers over geleerd: “eerst zien, dan pas geloven”.

Microsoft, Windows 7, Windows Vista

Reageer: