RSS

Nokia gaat laptops maken

Geplaatst op vrijdag, 27 februari, 2009 - door

Overige

nokia-n810-press-topEr komt een nieuwkomer op de laptop markt! Het Finse bedrijf Nokia, dat we natuurlijk allemaal kennen van haar zeer grote geschiedenis in de telecom sector, gaat haar eigen business notebooks produceren. Nokia wil hiermee twee divisies gaan creëeren binnen haar bedrijf; consument en zakelijk helemaal gescheiden. Het is zelfs niet ondenkbaar dat Nokia in tweeën zal worden gesplits; zegt CEO Olli-Pekka Kallasvuo van Nokia.

De link is natuurlijk snel gelegd; steeds meer zakelijke gebruikers kiezen voor de veelzijdige zakelijke toestellen van Nokia. Daarnaast heeft de zakenman van vandaag de dag ook altijd een laptop bij de hand. Als deze twee apparaatjes goed combineren met elkaar heb je een gouden duo!

Technieken die Nokia in de mobiele telefonie sector gebruikt kunnen we dus binnenkort ook gaan verwachten in Nokia laptops! Denk hierbij aan ingebouwde GPS ontvangers, 5 megapixel camera’s en zelfs een ingebouwde sim-module zodat je “mobiel” kunt bellen met je laptop. “Omdat veel consumenten vandaag de dag hun eerste ervaring hebben met mobiel internet, is dit een goed moment om in te stappen”, volgens Kallasvuo.

Helaas moeten we nog wel een tijdje wachten op het eerste model. Een echte releasedatum is nog niet gegeven, maar we verwachten de eerste Nokia notebook in de tweede helft van 2010.

Business laptop, Finland, GPS, Mobiel internet, Nokia, Nokia laptop, Nokia mobiel

Reageer: