RSS

Intel Atom processor op groene toer

Geplaatst op zaterdag, 28 februari, 2009 - door

Overige

intel-atomMicrosoft en Intel gaan al jaren door het leven als zakenpartner. Dat is bijvoorbeeld te zien aan de Windows besturingssystemen die vaak net beter werken of iets unieks hebben als ze draaien op een computer/laptop met Intel processor. Echter slaat Microsoft op 2 fronten de plank volledig mis; Milieu en goedkope servers. Deze combinatie zal nu wel gecombineerd gaan worden.

Vandaag maakten onderzoekers van Microsoft namelijk bekend dat ze bezig zijn met de ontwikkeling van servers en serversoftware dat kan draaien op de Intel Atom processor. De processor die we allemaal kennen uit bijvoorbeeld de Acer Aspire One zal nu dus ook ingezet gaan worden op servers.

Microsoft en Intel willen hiermee een “groene” weg inslaan. De Atom processor van Intel gebruikt zeer weinig stroom en is dus milieuvriendelijk. Volgens een snelle berekening van een expert van Intel zal het stroomverbruik ten opzichte van een server, die op een normale processor werkt, met maar liefst 90% kunnen worden teruggedrongen. Aangezien servers voornamelijk ongebruikt zijn, wel 75% per dag onbenut, komt het totale energieverbruik ongeveer uit op 3 tot 4 watt voor het gehele systeem.

Intel stribbelde eerst tegen het idee aangezien de speciale Intel Xeon processors veel meer geld in het laatje brengen. Maar, soms is kleiner gewoon fijner. En volgens Intel is dat in dit geval wel zo.

Energiezuinig, Intel Atom, Microsoft, Milieu

Reageer: