RSS

De strijd tegen de netbook-term (2)

Geplaatst op zondag, 1 maart, 2009 - door

Dell, Overige

eee-pc-900Eerder deze maand meldden we op deze site al dat er een ware strijd is ontgonnen rond de term “netbook”. Inmiddels hebben vele bedrijven zoals Acer en Dell zich al verenigd om deze strijd aan te gaan met Psion. Psion heeft het trademark Netbook al sinds 2000 in handen en vind het niet kunnen dat iedere fabrikant haar term Netbook momenteel gebruikt. Psion ziet er immers niets tegenover staan en spande dus een rechtzaak tegen alle bedrijven aan die de term gebruiken.

Intel is natuurlijk overbekend door de productie van haar Intel Atom chip, waar we overigens gister nog over berichtten. Deze chip wordt gebruikt voor ongeveer 85% van alle mini-laptop modellen. Ook Intel presenteert deze chip als de ideale chip voor netbooks en heeft daarom ook een brief van Psion gekregen.

Volgens Intel is de term netbook inmiddels net zo gebruikelijk als computer of notebook en kunnen er dus per geen mogelijkheid juridische stappen worden ondernemen tegen “overtredende” bedrijven. Dell heeft inmiddels voor het gerecht gezeten tegen Psion. Het gerecht zal binnenkort met haar uitspraak komen in deze zaak; er werd gepleit om het patent en trademark (lees handelsmerk) van Netbook per direct te ontbinden.

Wederom houden we u zeker op de hoogte over deze zaak.

Intel, Mini laptop, Netbook

Reageer: