RSS

Windows 7 ready voor Dell

Geplaatst op maandag, 2 maart, 2009 - door

Dell, Microsoft, Overige

dell_logo_newZojuist kregen wij opmerkelijk nieuws van Dell binnen: De computerfabrikant, die marktleider is als het gaat om desktop computers, gaat vanaf nu alleen nog maar computers en laptops produceren die Windows 7 ready zijn. Hiermij lijkt het nieuws dat we eerder deze week uitbrachten (lees Windows 7 komt eraan) uit te komen. Het speciale stickertje dat op de apparatuur zal worden aangebracht is ontworpen en de hardware van dit moment zou dus helemaal klaar moeten zijn voor het nieuwe besturingssysteem van Microsoft.

Het geruchtmakende nieuwe systeem zal dus hoogstwaarschijnlijk écht Windows 7 gaan heten. Veel experts en insiders meldden ons eerder dat dit slechts een codenaam zou zijn, maar met dit nieuws van Dell hoeven we daar eigenlijk niet meer over te twisten. Dell probeert met de voorbereiding op Windows 7 zich zeer goed voor te willen bereiden op grote bedrijven. “We passen onze computers en laptops zo aan, dat alle mogelijke scenario’s in Windows 7 toegankelijk zullen zijn”, aldus Dell.

Het bedrijf bracht naast dit feit nog een aantal cijfers naar buiten; Het aandeel van Dell in de Netbook sector is zeer gering (nog geen 2%). Het bedrijf geeft aan dat zij banden aan het leggen is met netwerken in veel verschillende landen om netbooks te introduceren met een ingebouwde 3G-internet ontvanger. De winst over het vierde kwartaal van 2008 is ten opzichte van 2007 ver gezakt; van bijna 700 miljoen dollar naar een halvering van 350 miljoen dollar. De verkoop van desktops zakte met 21 procent, de laptop afzetmarkt bleef nagenoeg gelijk, maar de server afzetmarkt zakte met bijna 20 procent in.

Dell ready, Kwartaalcijfers, Windows 7

Reageer: