RSS

Veiligheid van laptops volgens Consumentenbond

Geplaatst op dinsdag, 3 maart, 2009 - door

Overige

desktop_security_splashDe veiligheid van laptops is vandaag de dag ver onder de maat; althans dat beweert de Nederlandse Consumentbond. De stichting deed een onderzoek naar nieuwe laptops en kwam er tot haar verschrikking achter dat veel laptops geen standaard beveiliging tegen bijvoorbeeld virussen hebben. De Consumentenbond vind dit onaanvaardbaar en overweegt stappen naar de tweede kamer te nemen.

Volgens het onderzoek worden veel nieuwe laptops geleverd met een probeerversie van bijvoorbeeld Norton internet security; erg handig, maar na 30 dagen is het gratis feestje over en haken dus veel gebruikers af. Natuurlijk is het zo dat computerfabrikanten gigantische deals hebben gesloten met bijvoorbeeld Norton. Je kunt het zien als een soort sponsorcontract: Norton schenkt HP 10 miljoen dollar en HP zorgt ervoor dat alle laptops die in 2009 over de toonbank gaan een probeerversie van Norton internet security erop hebben staan.

Kortom, de bond eist dus dat fabrikanten een goede, liefst gratis, virusscanner op een laptop installeren. Natuurlijk zal dit nooit gebeuren want dan valt de hele constructie van het “sponsorcontract” weg. Je kunt natuurlijk wel verwachten dat winkelketens als de Mediamarkt en de Dynabyte een pakketje van Office en Virusscan gaan samenstellen voor een ongelooflijk lage prijs voor mensen die een laptop of computer aanschaffen.

Onze tip: Gebruik het gratis antivirusprogramma: AVG Antivirus. Altijd up-to-date en veiligheid verzekerd!

Beveiliging software, Computerbeveiliging, Consumentbond, Spyware, Veiligheid laptop

Reageer: