RSS

Universele adapter voor laptops

Geplaatst op woensdag, 4 maart, 2009 - door

Lenovo, Overige

Universele computer laptop stekkerEen aantal weken geleden alweer werden verschillende bedrijven die mobiele telefoons fabriceren het eens over een belangrijk feit in deze industrie. Nokia, Samsung, Sony Ericsson en alle andere grote mobieltjesmakers zullen vanaf 2011 allemaal dezelfde universele adapter leveren voor hun mobieltjes. Er waren inmiddels zulke grote verschillen tussen de verschillende adapters en dat maakt het voor de consument niet makkelijker. In de vorm van een mini-usb stekkertje moeten we binnenkort onze telefoontjes kunnen opladen.

In de computerbusiness zien we een universele stekker eigenlijk al vanaf ongeveer 1980; lang geleden dus. Je kent hem wel de dikke stekker die eruit ziet als rechthoek met aan de bovenkant 2 gebogen hoeken. Ook voor laptops word deze stekker vaak als een verloopstekkertje naar de adapter zelf gebruikt. Wij van laptop-info.nl vragen ons af of er nu ook voor laptops, netbooks en pda’s geen universele variant moet gaan komen. Het principe zou bijna hetzelfde zijn als die voor de mobieltjes aangezien het voltage niveau hetzelfde is.

We belden even met Lenovo Nederland; volgens ons een innovatief bedrijf. Zij melden ons dat ze nog niet afwisten van het universele adapter concept voor mobieltjes, maar als dat daadwerkelijk zo was er ook zeker zoiets voor laptops en netbooks zou moeten komen! Het zou voor de eindgebruiker veel makkelijker zijn en beeld je is in dat je in elk café gewoon om een adapter kan vragen; oftewel, het zou goed zijn voor de gebruikerservaringen van onze producten!

Adapter, IBM, Laptop accu

1 reacties op dit bericht

  1. smeet coins hack 2017 zegt:

    Francesca: I know. Hate to sell away stuff I like… but…Budrunden fortsetter. siste status er 220 for begge ringene, og 150 kroner for korset… Send mail om du ønsker Ã¥ gi bud..cee

Reageer: