RSS

Asus showt Lamborghine laptop

Geplaatst op donderdag, 5 maart, 2009 - door

Asus

asus-lamborghini-vx5-laptopWe hebben er lang op moeten wachten maar sinds lange tijd komen er weer speciale laptops op de markt. Zo hadden we een paar jaar geleden al laptops, wij menen van Acer, gespoten in de rode Ferrari kleuren en het Italiaanse merklogo erop gedrukt. Acer sloeg hiermee een gaat in de markt, en tot op de dag van vandaag worden dergelijke laptops nog steeds goed verkocht en geupdate.

Vanochtend kregen wij een persbericht binnen van Asus. Op de CeBIT in Duitsland is namelijk een nieuwe deal kenbaar gemaakt; Asus en Lamborghini gaan samenwerken! De eerste prototypes waren direct te bewonderen en we moeten zeggen, het ziet er werkelijk spetterend uit. Wederom is het sportieve design dat we allemaal wel kennen uit de (sport-) autowereld doorgevoerd in een klein kastje van ongeveer 15 inch. De specificaties van de Asus Lamborghini VX5 notebook liegen er ook zeker niet om:

Een 1TB solid-state harde schijf (schokbestendig dus) met een schrijfsnelheid van 215MB/s en een leessnelheid van 240MB/sec, lekker snel dus! De processor is een Intel Core 2 Quad, en deze werkt samen met 4 GB intern geheugen. Redelijk uniek is dat deze combinatie een “Twin turbo” mode ondersteunt waardoor het geheel nog sneller werkt. Het scherm is ongeveer 15/16 inch en is Full HD, oftewel 1080p, of 1920 bij 1080 pixels. De graphics worden gegenereerd door een Nvidia GeForce GT 130M met 1GB GDDR 3 video geheugen. Om het hele verhaal nog af te maken; de laptop ondersteunt Wiimax, Blu-ray schijfjes en een onboard HDMI aansluiting is natuurlijk ook aanwezig.

De prijs is helaas nog niet bekend (zal wel heel hoog zijn?) evenals de releasedatum.

Asus Ferrari, Asus Lamborghini, Full-hd, GDDR 3, Geforce GT 130M, High-definition, Intel Core 2 Quad, Twin turbo, Vram, VX5

Reageer: