RSS

Asus EEE phone in aankomst (specificaties)

Geplaatst op vrijdag, 6 maart, 2009 - door

Asus

Asus maakte op de Cebit tussen neus en lippen door ook nieuws bekend over de EEE phone, de eerste mobiele telefoon van Asus. Het bedrijf wil met deze telefoon nog meer inspelen op het succes van de EEE pc / netbook. Het wordt dus een telefoon met een gering aantal computerfunctionaliteiten. Wat we nog niet wisten; De telefoon krijgt 4G internet en mobiele tv.

De Eee Phone kwam voorbij in een slide van Asus-baas Jonney Shih. ‘De Eee Phone is heel erg belangrijk, omdat hij allerlei toepassingen zal samenbrengen en toch gewoon in je broekzak past’, sprak Shih. Alle ogen waren intussen gericht op een deel van het scherm waarop een rijtje met functies onder de Eee Phone stond opgesomd. Eentje daarvan was de ondersteuning voor 4G internet. In het tijdperk dat wij Nederlanders nog net beginnen met het gebruik van 3G internet op bijvoorbeeld je netbook of iPhone wordt hier dus al gesproken over 4G.

asus-eee-phone

Dat betekent dat de EEE Phone voor internet gebruik zal maken van de vierde generatie mobiel internet: WiMax of LTE. Over de benaming zijn de fabrikanten het nog niet helemaal eens maar het is zeker; dit is de opvolger van UMTS/HSDPA (3G). Om echt te gaan concurreren met bijvoorbeeld de iPhone van Apple heeft Asus wel wat meer nodig, en gelukkig is dat er ook: GPS, een 5MP (?) camera, mobiele tv en veel spelletjes. Een journalist vroeg tevens of er ook toepassingen als OpenOffice op de mobiele versie van de EEE PC komen; maar daar werd nog niet op geantwoord. Het wachten op de EEE telefoon zal nog wel even duren; de verwachtigingen liggen rond het najaar van 2009.

4g, CeBIT, EEE phone, G1, IPhone, Jonney Shih, LTE, Mobiel internet, WiMAX

0 reacties op dit bericht

1 link naar dit bericht

  1. Laptop-Info.nl / Nokia E75 nét iets eerder dan EEE Phone zegt:

    […] uit! De prijs is dat eveneens: hij kost nog geen € 450,- simlockvrij. Een ware concurrent voor de EEE telefoon dus. […]

Reageer: