RSS

In opkomst: Universele laptopdocks

Geplaatst op dinsdag, 10 maart, 2009 - door

Overige

dock_two_230Al geruime tijd wordt er in de zakenwereld veel gebruik gemaakt van de zogenaamde laptopdocks. Deze apparaten, of hoe je ze ook wilt noemen, zijn een verlengstuk van de on-board hardware, waardoor je bijvoorbeeld meer USB-poorten krijgt. Daarnaast worden de docks vaak gebruikt om de laptop in een flip-stand te zetten waar het prettiger werken is. Je toetsenbord en muis (en andere vaste hardware) blijven gewoon vastgeprikt in de dock waardoor je bij aankomst op je werk alleen maar je laptop erop hoeft te zetten en aan de slag kunt met alledaagse hardware. Lekker makkelijk!

Maar tot nu toe was het altijd nog een groot probleem om een dock aan te schaffen; ze zijn zeer slecht verkrijgbaar en daarnaast heel erg duur. Zeker met de opkomst van laptops/notebooks worden laptopdocks steeds vaker aangeschafd door particulieren en groeit de afzetmarkt dus. Rede genoeg voor een aantal computerfabrikanten universele docks te gaan maken.

Universele docking stations werken dus met ieder merk laptop en vormen dus in geen enkel opzicht een belemmering. Echter zit er wel een maar aan: Wat nu als je een laptop hebt zonder firewire; maar een docking station voor diezelfde laptop waar wél firewire op zit? Dan gaat het dus fout. Veel docks gaan dan raar doen en functioneren niet meer naar behoren. Wil je een laptop dock is ons advies nu nog even eentje te kopen van hetzelfde merk van je laptop; eentje die zeker past en werkt. Over 2 jaar zijn universele docks wel een topproduct en zullen veel mensen er thuis één hebben.

Weer een stap verder naar de vervanging van desktop computers voor thuisgebruik.

Docking, Docking station, Laptop dock

Reageer: