RSS

OCZ Neutrino, de DIY notebook

Geplaatst op woensdag, 11 maart, 2009 - door

Overige

ocz-barebone-laptop-notebook

Laptops worden steeds beter verkocht en dus veranderen ook de eisen van gebruikers van deze leuke apparaten. In de winkel valt er eigenlijk weinig aan te passen aan een notebook; de specificaties staan zo goed als vast en een grotere harde schijf of snellere CPU zijn onmogelijke wensen.

OCZ komt daarom met een antwoord op de schreeuwende vraag naar custom notebooks: De OCZ Neutrino (DIY). Deze laptop wordt geleverd in een 10,2 inch netbook versie met een 1.6GHz Intel Atom processor. Met een resolutie van 1.024 bij 600 pixels en standaard Wifi, USB en een ExpressCard sleufje is hij zeer compleet. Toch kun je er zo helemaal niets mee; de Neutrino wordt namelijk geleverd zonder intern geheugen, harde schijf én bestringssysteem.

Het is dus de bedoeling dat de klant écht een laptop naar zijn of haar hand kan zetten. Heb je heel veel schijfruimte nodig maar weinig RAM? Geen probleem hoor, kwestie van een paar schroefjes losdraaien, de hardware installeren en klaar is Kees! OCZ Technology brengt de netbook op dit moment alleen uit in Amerika. We verwachten echter dat deze notebook een daverend succes zal worden! Het zal dus zeker niet lang duren voordat we hier ook weer wat te kiezen hebben als het gaat om laptopspecificaties!

De prijs is helaas nog niet bekend gemaakt,  volgens experts zal deze rond de 220 dollar (175 euro) liggen.

Custom laptop, Custom netbook, DIY laptop, DIY Netbook, Neutrino, OCZ, OCZ Neutrino

Reageer: