RSS

Asus pakt EEE pc anders aan

Geplaatst op zaterdag, 14 maart, 2009 - door

Asus

Asustek, of kortweg Asus, gaat het in het tweede kwartaal van 2009 helemaal anders aanpakken. De computerfabrikant, die de laatste maanden flink terrein wint op de netbookmarkt met haar EEE pc, geeft aan het afgelopen jaar veel fouten te hebben gemaakt. De fout waarmee Asus zelf problemen heeft is de uitbarsting van de EEE pc. Doordat de markt voor mini-laptops veel sneller is gegroeid dan verwacht zijn er verkeerde beslissingen gemaakt. Zo zijn er op dit moment zo’n 20 verschillende EEE pc’s verkrijgbaar terwijl dat er volgens Asus maar 5 horen te zijn. Er is dus sprake van herstructurering.

asus-eeepc-releaseAsus wil haar oude imago terug; een simpele computer met duidelijke specificaties. Met de huidige stand van zaken kan de consument door de bomen het bos niet meer zien. Asustek denkt zelfs dat zij door dit probleem de strijd om de netbookmarkt heeft verloren van Acer, respectievelijk met de Aspire One mini-laptop.

Asus gaat zich verder opsplitsen in drie sectoren; servers, zakelijke klanten en consumenten. Hiermee hoopt Asus de komende jaren veel marktwaarde de creëeren en dan voornamelijk op de Chinese computermarkt; die sterk in opkomst is. Volgens Chinese kranten zal Asus door deze belangrijke herstructurering het grootste computerbedrijf ter wereld kunnen worden, mits er goed wordt gehandeld.

Wij van de redactie zijn erg benieuwd naar de eerste nieuwe modellen van de EEE pc, die dus wel blijft bestaan. Verwacht wordt is dat deze modellen over maximaal een maand worden gepresenteerd en in het najaar van dit jaar in de schappen verschijnen.

Aspire One, Asustek, Chinese computermarkt, EEE pc, Eee specificaties, Herstructurering, Kleine computer, Mini laptop, Netbook, Netbookmarkt, Nieuw jasje, Simpele computer

Reageer: