RSS

Supersnel Wi-Fi internet komt eraan

Geplaatst op zondag, 15 maart, 2009 - door

Overige

De echte Die-hards dromen er al jaren van; een draadloos internet netwerk door het hele land op basis van Wi-Fi, met de snelheid van glasvezel. Nu willen we niet direct zeggen: Dat komt er ook in Nederland. Nee, daarentegen zelfs, helaas komt het voor zover wij weten nog niet landelijk naar Nederland. Echter is er wel een ontzettend grote vordering gemaakt in het gebruik van dergelijke netwerken.

Het idee ontstond in Raytown, Amerika. Uitwisselingsstudenten die in Aruba zaten moesten zeer veel gegevens direct doorsturen, maar helaas kon dat met de huidige verbindingen op beide scholen niet. Besloten werd, na een jarenlange zoektocht, om een draadloos Wi-Fi netwerk aan te leggen met maar liefst 150 acces points. Zo kon voor minder dan 4 ton in Amerikaanse Dollars een draadloos (internet-) netwerk gerealiseerd worden van 250 acces points op Aruba. Van deze 250 punten kunnen 22 grote kantoorgebouwen gebruik maken, waaronder de universiteit. De techniek die wordt gebruikt om dit netwerk mogelijk te maken is 802.11n.

coin-operated-wifi

En ook al is dit slechts een kleine verbinding als je het vergelijkt met een landelijke verbinding als in Nederland zou moeten komen; het is er wel een! En het blijkt dus dat deze techniek wel degelijk geschikt is om op lange afstanden en waar dan ook ter wereld internet aan te leggen, mits het gebruik van acces points goed wordt benut.

Onze gedachten springen meteen over naar Afrika. Stel je even voor: Een internetverbinding in Centraal-Afrika en vervolgens om de 250 meter een acces point die word aangedreven door zonne-energie. Zo moet over ongeveer 15 jaar iedere Afrikaan toegang kunnen hebben tot internet. We wachten de verdere ontwikkelingen met hoopvolle gedachten (als zojuist) af.

Acces points, ADSL2+, Afrika, Draadloos internet netwerk, Glasvezel, Goedkoop, Internet overal, Landelijk netwerk, Mobiel internet, Verbinding overal, Wi-Fi

Reageer: