RSS

Nieuwe LED-touchscreen goed leesbaar

Geplaatst op maandag, 16 maart, 2009 - door

Overige

led-touchscreen-laptopMet de komst van steeds meer touchscreens word het energieverbruik van touchlaptops alleen maar groter en groter. Het zoeken is dus naar een energiebesparend alternatief. Zo meldden we eerder dat er een nieuw soort batterij/accu is uitgevonden. Vandaag kregen we een persbericht van weer wat nieuws: Een LED-touchscreen die zeer goed werkt en ook nog eens goed leesbaar is; ook als de zon erop staat.

Het Amerikaanse Motion Computing inc. is ervan overtuigd dat dit dé doorbraak is waar de laptopbranche op zat te wachten. Waar een huidige touch-laptop slechts 2 uur meegaat op één accu, gaat deze met het nieuwe LED motion scherm wel tot 7,5 uur mee! Motion kan dus inderdaad met recht spreken van een baanbrekende doorbraak!

Nu is het op zich geen nieuws dat de LCD schermen zullen worden vervangen door LED-schermen. Sinds kort was er de uitvinding van een Touch-LED scherm door middel van uitgebreide technische sensoren. Motion zou eerst in zee gaan met computerfabrikanten als Samsung en Asus, maar kiest vandaag toch voor het eigen succes. Motion Computing geeft te weten bezig te zijn met een prototype van een eerste tablet notebook die werkt met het nieuwe LED-scherm.

De releasedatum en prijs is nog niet bekend, we wachten dus maar rustig af.

Doorbraak, LCD schermen, Led, Led laptop, LED scherm, LED schermen, Mini laptop, Motion computing, Tablet pc, Uitvinding

Reageer: