RSS

HP komt met duurzame batterij

Geplaatst op dinsdag, 17 maart, 2009 - door

HP

solar-notebook3Om nog maar even in de huidige trend van duurzaamheid te blijven kwam HP gisteren met een persbericht naar buiten over haar nieuwe laptopaccu. HP claimt met deze accu goud in handen te hebben en wilt dat bewijzen door op de nieuwe accu maar liefst 3 jaar garantie voor de volle 100% te geven. HP onderzoekers hebben namelijk een nieuwe batterij voor laptops/notebooks/netbooks ontwikkeld die “gewoon” werkt op de lithium-ion techniek, maar in vele opzichten is verbeterd.

Zo is er bij de huidige accu’s een patroon te zien: Na ongeveer 50 keer opladen begint de capaciteit van de accu langzamerhand af te nemen en is duidelijk merkbaar dat de accu steeds minder lang meegaat. Met de “nieuwe” accu moet er tot 1.000 keer worden opgeladen zonder verlies van deze capaciteit; een enorme verbetering dus. Verder kan er voortaan binnen 30 minuten voor 80% worden geladen van de batterij, tegen respectievelijk anderhalf uur momenteel.

Met deze uitvinding lijkt HP vooral een goede mogelijkheid te creëeren voor het implementeren van zonnecellen in laptops. Aangezien zonnecel constant doorladen zijn deze accu’s zeer geschikt voor dergelijke technieken en lijkt de 100%-duurzame “laptopwereld” weer een stapje dichterbij gekomen.

Capaciteit, Duurzaam, Duurzaamheid, Duurzame wereld, Groene energie, HP laptopaccu, Laptop accu, Lithium-ion, Onderzoek, Zonne-energie, Zonnecel, Zonnecellen

Reageer: