RSS

Google Android wordt hit op Netbooks

Geplaatst op vrijdag, 20 maart, 2009 - door

Overige

Al een tijdje terug kwam Google met het besturingssysteem Android. Android is een open source besturingssysteem waar in principe iedereen aan mee mag werken. De laatste weken zagen we dit nieuwe besturingssysteem al terugkomen op mobieltjes (lees de G1), en vandaag kwam Google naar buiten met het nieuws dat er ook een Android uitvoering komt voor netbooks, oftewel mini-laptops.

android-netbook

Google verbaast iedere insider met dit nieuws; zoals ze bijna altijd wel doen. Inmiddels is er een Béta-versie uitgekomen voor de EEE PC van Asus en we moeten eerlijk zeggen dat het er niet onaantrekkelijk uitziet. Het mooiste aan Android is misschien wel dat het zo vernieuwend is; maar nóg beter, het is gratis! Ondanks dat topman Steve Ballmer van Microsoft al een aantal keer liet weten dat hij in Android geen échte concurrent ziet voor Windows beginnen wij te twijfelen. Een besturingssysteem dat gratis is, altijd up-to-date is en daarnaast ook nog eens perfect samenwerkt met Google applicaties, zoals Google Docs. Zoals inmiddels bijna iedere expert voorspelt doen we over een jaar of 15 bijna alles via internet. Google speelt daar handig en snel op in.

We moeten helaas nog wel even wachten op de eerste release van een Android netbook. De laptopjes worden verwacht in het tweede kwartaal van 2010. Tot die tijd kunnen coders nog aanpassen waar zij denken dat, dat nodig is.

Altijd up-to-date, Android laptop, Android netbook, Béta-versie, Concurrent linux, Concurrent windows, EEE PC vernieuwd, G1 mobiel, Google Android, Google applicaties, Google Docs, Gratis besturingssysteem, Laptopjes, Open source OS, Release 2010

Reageer: