RSS

MSI ook in strijd met Macbook; de X320

Geplaatst op zondag, 22 maart, 2009 - door

MSI

msi-x320Na eerder deze week te hebben vermeld dat Dell komt met de MacBook-concurrent Amando, stonden we vandaag te kijken van een persbericht van MSI. MSI mengt zich vanaf vandaag namelijk in de strijd om een ultra-portable laptop zoals de MacBook air. MSI komt daarvoor met de nieuwe X320, een perfecte combinatie van high-end specificaties en mobiliteit. We hadden hier al eerder over bericht; maar de X320 is nu dan echt op de markt, en de specificaties zijn volledig bekend gemaakt, en die zijn dan weer nét wat minder.

De zeer stijlvolle en kleine X320 weegt slechts 1.3 kilo, en daarmee net een tiental gram minder dan de MacBook Air. Met een 13-inch scherm, met 1.366 bij 768 pixels, is de aspect ratio 16:9 en daarmee dus breedbeeld. De MSI is dus niet alleen geschikt voor normale werkzaamheden op de computer; films en andere media worden optimaal in breedbeeld weergeven. Daarnaast wordt de X320 standaard met een 250GB harde schijf geleverd, en dat is natuurlijk genoeg ruimte voor al uw foto’s, muziek en andere media. Verder zijn er standaard al veel extra’s te bespeuren: Bluetooth, 802.11N Wi-Fi en een ingebouwde 1.3 megapixel webcam.

Helaas is echter het meest belangrijke gedeelte van de specificaties het slechts: De nieuwe portable laptop van MSI draait op een Intel Atom Z530 processor die je normaal terugvindt in netbooks. Ook het geheugen is niet je-van-het te noemen; de X320 komt standaard met 2GB aan DDR2 intern geheugen; en dat is maar net genoeg om het standaard besturingssysteem Vista mee te kunnen draaien.

De MSI X320 is vanaf nu overal verkrijgbaar voor ongeveer 700 euro; en dat is natuurlijk een spotprijsje vergeleken met de Amando of de MacBook Air. Wij zien de X320 als een uit de kluiten gewassen netbook; zeker de moeite waard!

Bluetooth, DDR2, Dell concurrent, Intel atom z530, Lichtgewicht laptop, MacBook Air, Macbook concurrent, Msi x320, Netbook, Nieuws van MSI, Ultra-portable laptop, Weinig intern geheugen, X320

Reageer: