RSS

Nokia E75 nét iets eerder dan EEE Phone

Geplaatst op maandag, 23 maart, 2009 - door

Overige

In het afgelopen weekend kregen we voor het eerst de kans om de nieuwste Nokia – E75 – in handen te sluiten. De telefoon oogt erg professioneel en heeft veel weg van de bekende HTC toestellen.

nokia-e75

Qua bouw lijkt de telefoon veel op HTC’s S740: Een slide-telefoon met QWERTY toetsenbord en een schermpje van maar liefst 2.4-inch. Er zijn echter wel wat verschillen tussen beide telefoons, waardoor we nu al kunnen verklappen dat de Nokia E75 in veel opzichten beter is dan bijvoorbeeld de HTC.

Met een dikte van slechts 1,4 centimeter heeft de doorsnee gebruiker niet eens door een telefoon in handen te hebben met een volwaardig toetsenbord. Vooral door dit technische hoogstandje heb je een klein computertje in je handen in plaats van een telefoon met uitgebreid toetsenbord. De toetsen typen lekker en snel waardoor typen geen kunstje meer is.

Naast zijn opmerkelijke dikte (hij is dus erg dun) is de telefoon op dit moment een van de beste high-end zakelijke mobiele toestellen van de markt. Met een 3G/HSDPA en Wi-Fi verbinding heeft de telefoon natuurlijk ook een Bluetooth antenne in zich voor optimaal gebruik. Voor e-mailverwerking zijn technieken als IMAP4,Exchange en POP3 ondersteunt. Ook een GPS ontbreekt niet, en dus is navigatie zeer goed mogelijk.

Om een echt oordeel over de nieuwe Nokia te geven is het nog te vroeg; hij ziet er wel veelbelovend uit! De prijs is dat eveneens: hij kost nog geen € 450,- simlockvrij. Een ware concurrent voor de EEE telefoon dus.

3G, Computer telefoon, Concurrent EEE phone, E75, Exchange, GPS, High-end, Hsdpa, HTC S740, IMAP4, Laptop telefoon, Mobiele telefoon, Navigatie, Nokia, POP3, Professioneel, Qwerty toetsenbord, Zakentelefoon, Zakentoestel

Reageer: