RSS

Dell ook in strijd om computer-telefoon

Geplaatst op dinsdag, 24 maart, 2009 - door

Dell

dell_androidDat laptops en mobiele telefoons zich aan het verenigen zijn is allang geen verassing meer. Echter ontvingen wij vandaag een tip van iemand met het volgende: “Dell komt zeer binnekort met de release van een laptop-smartphone”. Na gister te hebben bericht over de  nieuewe Nokia E75, en al iets eerder over de EEE phone. Alle fabrikanten lijken zich dus te spitsen op nieuwe functies in navolging van Google Android met haar G1 telefoon.

Over de Dell telefoon is nog niet zoveel bekend; het moet een grote concurrent worden van de G1. Daarnaast zal hij wereldwijd verkocht gaan worden via de Dell site. Een 3G antenne is ingebouwd evenals de mogelijkheid tot Wi-Fi internet. Daarnaast schijnt Dell een compacte versie van Windows of Google’s Android op het mobieltje te zetten. Hierdoor bestaat de kans dat de telefoon kan gaan fungeren als zeer mobiele computer. Onze insider repte zelfs over een Intel Atom processor voor de telefoon!

Volgens diezelfde insider zal de telefoon veel weg hebben van een Palm PDA, en de functionaliteiten hebben van een volwaardig Windows systeem. Binnenkort zou het dus mogelijk moeten zijn om met een mobiele telefoon te werken zoals we dat nu nog doen op onze latops; zeer mobiel en snel.

Wanneer de telefoon gerealesed wordt en wat hij gaat kosten is uiteraard (helaas) nog niet bekend. We houden je zoals altijd gewoon weer op de hoogte!

3G internet, Android, Apple concurrent, Dell telefoon, G1 telefoon, Google, IPhone concurrent, Laptop-smartphone, Microsoft telefoon, Mobiele telefoon en laptop, Nokia E75, Palm PDA, Word op telefoon

Reageer: