RSS

Asus onthult EEE Keyboard PC

Geplaatst op woensdag, 25 maart, 2009 - door

Asus

Asus doet het weer! Op de CeBIT van een paar weekjes terug zagen we al een aantal proefexemplaren van de keyboard EEE PC, maar niemand dacht dat dit model officieel gereleased zou gaan worden. Vandaag kwamen we erachter dat niets minder waar is: De Keyboard uitvoering van de populaire netbook EEE PC ligt over enkele maanden in de winkel. De laptop-achtige computer is in veel opzichten uniek en vooral erg vernieuwend.

eee-keyboard-pc-asus

Ten eerste ziet hij er in geen enkel opzicht uit als een laptop noch een netbook; hij ziet eruit als een toetsenbord! Ja, je leest het goed; een computer in de vorm van een toetsenbord. Op de plaats waar normaal gesproken het nummerieke gedeelte zit, heeft Asus een 5-inch touchscreen geplaatst. Onder de toetsen bevindt zich de hardware van de unieke notebook; Een Intel Atom N270 processor (1.6 GHz) en maar liefst 1GB intern geheugen. Om je bestandjes op te slaan is een solid-state harde schijf van minimaal 16GB geïnstalleerd. Verder is het toetsenbord voorzien van verschillende opties zoals USB, WiFi en een HDMI poort.

De bedoeling van deze nieuwe EEE PC is om mobiel te kunnen werken. Asus mikt hiermee op thuisgebruikers die hun computer vaak mee moeten nemen naar een vaste werkplek. Met de vele verbindingsmogelijkheden kun je verschillende plekken creëeren waar je de mini-computer snel kunt inschakelen. Je hoeft dan enkel de kabels aan te sluiten en je bent klaar om te gaan; erg handig!

De prijs van de EEE Keyboard PC van Asus is redelijk te noemen: Hij is er al vanaf € 350,- (!). Over een paar maanden ligt hij in de winkel, dus houdt de schappen in de gaten!

CeBIT 2009, EEE Keyboard PC, Goedkope computer, Hdmi, Intel atom n270, Laptop-achtige computer, Mini-computer, Netbook EEE PC, Unieke kleine computer

0 reacties op dit bericht

1 link naar dit bericht

  1. Laptop-Info.nl / De week van de vernieuwingen zegt:

    […] wilden onthouden. Een uitgebreide Nederlandse test van onze collega’s van Bright Magazine van de eerder besproken Asus EEE Keyboard PC. Asus EEE keyboard PC, Dell mini, Laptop informatie, Laptop […]

Reageer: