RSS

Nieuwe laptops van Samsung: De Q320 en RH22

Geplaatst op donderdag, 26 maart, 2009 - door

Samsung

Gisteren hield Samsung, de beste nieuwkomer op de laptopmarkt van 2008, haar jaarlijkse releaseparty. De party was net als vorig jaar in het Oostenrijkse Vienna. We kregen een mooi inzicht in de RH22 en Q320 laptops. Deze nieuwe laptops zijn helemaal gemoderniseerd ten opzichte van de “eerste” Samsung notebooks, en natuurlijk is ook gelet op wensen van de klant.

samsung-q320

Als eerste kwam de Q320 aan bod; een echte high-end allround laptop. Hij is verkrijgbaar in zwart en wit, en met zijn 13.4 inch scherm uitermate mobiel maar toch geschikt voor multimedia gebruik. Door het perfecte kleurgebruik in het spannende design ziet de Q320 er in beide kleuren goed uit. Ook de specificaties van de nieuwe Samsung notebook zijn interessant; Een zeer helder HD LED scherm, 3 USB poorten, 1 eSATA pport, een ExpressCard aansluiting en natuurlijk een HDMI aansluiting voor optimaal genot op een extern beeldscherm. Dit systeem draait op een Intel Core 2 Duo processor (type nog niet bekend) en voor het beeld wordt gebruik gemaakt van een nVidia GeForce G105M. Deze laptop is daardoor uitermate geschikt voor foto- en filmbewerking.

Vervolgens kwam de Samsung RH22 notebook aan bod. Een 15.6 inch laptop in een aluminium verpakking; perfect luxueus design dus! Met een HD scherm en 16:9 aspect ratio is dit een superlaptop voor bijvoorbeeld films. Het keyboard is lekker groot en waterdicht; handig. Samsung claimt met het touchpad een geheel nieuwe Lightning functie te hebben ontwikkeld; ze lieten het echter niet werkend zien.

De specificaties zijn ongeveer hetzelfde als bovenstaande maar dan net iets sneller en beter; en dus ook duurder. Het mooiste aan deze laptop is dat Samsung maar liefst 5 uur batterijduur claimt. Als dat echt zo is, is dit een waar pareltje.

Prijzen zijn nog niet bekend, in mei liggen beide notebooks in de winkel. We komen dan terug met prijzen en natuurlijk reviews.

Allround, Batterijduur, ESATA, HD LED scherm, HD scherm, High-definition, High-end, Intel Core 2 Duo, Laptop specificaties, Led laptop, Luxe laptop, Luxueus design, Q320, Releaseparty, RH22

Reageer: