RSS

HP ziet lichtelijk herstel computerbranche

Geplaatst op zondag, 29 maart, 2009 - door

HP

hp-pv2-laptopDe afgelopen maanden hebben bijna alle computerfabrikanten de klappen van de kredietcrisis gekregen; Acer ging zelfs bijna kopje onder! Maar door goed handelen en de grote opkomst van netbooks; de verassing van 2008, is de markt toch nog redelijk in toom gehouden. Maar natuurlijk kwam (bijna) geen enkel computerbedrijf bij een winststijging in de buurt; iedere grote computerfabrikant maakte verlies.

In een vooruitzicht over het eerste kwartaal van 2009 komt HP vandaag met opmerkelijk nieuws; De computermarkt herstelt zich lichtelijk. Ja, je leest het goed, de verkoop van laptops, computers en vooral netbooks is weer flink gestegen. Naar een klein onderzoek van HP zelf blijkt dat consumenten weer vertrouwen hebben in de investering van een computer of laptop waardoor de markt weer aantrekt.

Door goed te luisteren naar de consumenten wensen heeft HP een grotere afzetmarkt als ooit tevoren weten te bereiken. HP zegt zelf dat de aantrekkende markt en dus verkopen te weitten zijn aan de laptops die tussen het netbook- en laptopprincipe inzitten. Met de komst van HP’s nieuwe DV2 komt er wederom een nieuw antwoord op deze vraag. De DV2 is een laptop van 12-inch groot en komt met een geheel nieuwe 1.5 GHz Athlon Neo processor, die veel meer rekenkracht kent dan de Atom processor van grote concurrent Intel.

De prijs van de PV2 komt neer op ongeveer € 750,-. Hij ligt deze zomer nog in de Nederlandse schappen.

Athlon neo, Crisis computermarkt, DV2, Dv2 laptop, Dv2 netbook, Goedkope laptop, Herstel computerbranche, Hewlett packard, HP DV2, Hp pv2 laptop, Intel Atom, Kredietcrisis 2009, Verkoop netbooks

Reageer: