RSS

Review: De Genius NB Stand 200 laptopstand

Geplaatst op maandag, 30 maart, 2009 - door

Overige

We hebben het op deze site pas nog gehad over laptopstands die in opkomst raken. De handige flip-ups voor notebooks en tegenwoordig zelfs voor netbooks zijn uitermate geschikt om snel van werkplek te wisselen. Echter bereikte ons vandaag een testmodel van de Genius NB Stand. Dit nieuwe model, de 200-versie, ziet er uit als een zeer groot binnenkantje van een CD-doosje. Met vier redelijk grote steunpunten is het direct duidelijk dat je zelf ervoor moet zorgen dat je laptop in het midden van de stand komt te staan. Dit biedt natuurlijk voordelen, de stand is namelijk universeel, maar je laptop moet natuurlijk altijd goed vast staan!

genuis-nb-stand-200-laptopstand-laptop-stand

Op het eerste gezicht lijkt ons de stand niet echt een topmodel. Vervolgens pakken we een draadje uit dat uit de achterkant van de notebookstand komt. Aan dit draadje hangt een usb-stekker en dus besluiten we maar eens om onze laptop erop aan te sluiten. De ventilator in het midden van de stand begon direct te loeien maar werd al snel geruisloos stil.

Vervolgens zou het dus de bedoeling moeten zijn dat de laptop vanaf de onderkant goed gekoeld wordt en dus beter presteert. Echter merkten wij geen verschil op onze laptop. Dat is overigens ook niet zo gek; want als de warmte omhoog wordt geblazen moet het er toch ergens uit; en oja, daar zit een behuizing tussen.

Deze laptopstand kun je volgens ons dus beter links laten liggen; het effect is nagenoeg nul. Verder is hij wel erg klein waardoor hij in de meeste laptop-sleeves ook wel past. Voor de prijs van ruim 40 euro is het volgens ons een no-go.

Cooler, Genius NB Stand 200, Laptop fan, Laptop koeling, Laptopstand, Laptopstandaard, Netbookstand, Review, Usb fan, Usb koeler

Reageer: