RSS

EEE PC 1004DN mét ingebouwde DVD drive

Geplaatst op dinsdag, 31 maart, 2009 - door

Asus

asus-1004dn-eee-pc-nieuw-frontAl een tijd lang hoorden we geruchten uit de hoeken van Asus dat er werd gewerkt aan een EEE PC met ingebouwde optische drive. Hiermee zou Asus volledig tussen het netbook en laptop principe in gaan zitten en dus veel klanten kunnen bereiken. En sinds vandaag weten we dan ook zeker dat er zo’n EEE PC gaat komen; de EEE 1004DN welteverstaan.

Ondanks dat niet helemaal duidelijk is of dit nu een laptop of een netbook genoemd moet worden gaan wij ervan uit dat het gewoon een netbook is; De nieuwe EEE PC is namelijk slechts 10-inch groot. Het is dus zeer knap hoe Asustek een DVD speler in het apparaatje heeft weten te krijgen zonder dat de netbook te oververhit raakt.

Naast de indrukwekkende DVD drive bezit de 1004DN ook waanzinnige andere specificaties: Een Intel Atom 1.66GHz processor, tot wel 2GB geheugen en een standaard 120GB harde schijf. Qua verbindingstechnieken zit het ook wel goed met de EEE-telg; hij bezit zowel Wi-Fi als Bluetooth.

1004dn-eee-pc-2009

Maar het is niet alleen de optische drive die deze EEE PC 1004DN tot een echt pareltje maakt; ook design van deze netbook is tip top in orde. Met een prachtig keyboard, die we eerder zagen in de EEE PC 1000HE, en een professioneel uiterlijk dat is afgestyled met een professionele fingerprint scanner zit het dik in orde met dit 1004-model.

Wat hij gaat kosten en wanneer hij officieel in de schappen komt te liggen is nog niet bekend; wij rekenen op respectievelijk 600 euro en deze zomer.

Asus Eee Pc, Asus pc eee 1000, Asustek, Dvd speler, Eee pc 1004dn, Fingerprint netbook, Ingebouwde dvd drive, Netbook eee, Professionele laptop

1 reacties op dit bericht

  1. Ankie zegt:

    Ik hoop zo dat deze mini laptop snel uitkomt ben al maanden aan het zoeken naar laptop met dvd speler erin. tot nu toe kon ik alleen de Vye note vinden maar die kost het in € 1200.- beetje veel.
    hoop snel iets te lezen op jullie site zodra hij er is ren ik naar de winkel.
    Gr uit Tilburg (Ankie Janssen)

Reageer: