RSS

HP gaat Android netbooks maken

Geplaatst op woensdag, 1 april, 2009 - door

HP

hp-2133-androidWe zeiden een aantal dagen terug nog te weten dat Google nog nooit heeft bevestigd dat Google Android voor netbooks er echt komt; echter komen we vandaag met nieuws. Hewlett-Packard heeft namelijk laten weten in een uitgave van the “Wall street journal” dat het netbooks zal produceren met Android als besturingssysteem.

We hebben natuurlijk gebeld met HP Nederland om te vragen of dit nieuws ook opgaat voor Europa, en dus ook Nederland, maar helaas werd er geen antwoord op deze vraag gegeven. De medewerker die ons te woord stond had zelfs nooit van dit nieuws gehoord. Het is dus nog maar de vraag of dit nieuws wel op waarheid berust en niet een ludieke 1 april grap is.

Eerder gaven Asus en Dell al aan een netbook te willen gaan maken met het gratis besturingssysteem van Google. Android is vooral uniek doordat het een open source systeem is; het lijkt dus op Linux. Echter werkt Android veel samen met Google applicaties die steeds belangrijker worden. Je hebt dan bijvoorbeeld geen programma’s meer nodig als Word en Outlook; alles kan via Google (respectievelijk Google Docs en Gmail).

De vraag die HP in de Amerikaanse krant nog niet kon beantwoorden is met welke processor zij de pc’s zal gaan combineren. Als wordt gekozen voor een Intel processor is weliswaar het stroomverbruik zeer laag en kan de accu dus heel lang mee, als een ARM processor wordt gebruikt is Android makkelijk te verwerken. Android werkt namelijk al op verschillende smartphones die draaien op een ARM processor.

De prijs die HP op dit moment hangt aan een Android netbook bedraagt slechts 200 dollar en daarbij zou de accuduur zelfs wel twaalf uur (!) bedragen, we wachten dus maar rustig af. Laten we hopen dat HP daad bij haar woord voegt.

Android netbook hp, ARM processor, Asus eee, Asus netbook, Dell laptop, Dell netbook, Gmail, Goedkoop, Google applicaties, Google Docs, Hewlett packard, Hp mini, HP Nederland, Hp netbook, Intel Atom, Laag stroomverbruik, Lange accuduur, Mini laptop

Reageer: